LOS ANGELES, KALIFORNIA

SZILVESZTER SCIENTOLOGY-STÍLUSBAN:
A KITERJEDT MÚLT MEGÜNNEPLÉSE, A HATÁRTALAN JÖVŐ KÖSZÖNTÉSE

2023. DECEMBER 31.

A Shrine Auditoriumban minden hely megtelt, ahogy a Scientologistok lezártak egy példátlan évet, és elkezdődött 2024, amelyben a jövő határtalan!

Egy este, amikor tisztelgünk egy újabb évnyi feltartóztathatatlan bolygószintű terjeszkedés előtt...

Egy este, amikor felnézünk a végtelen holnapokra...

Egy este, amikor lerepül a tető, és elkezdődik az új év!

A Los Angeles-i Shrine Auditorium pompája adta a hátteret ehhez az elegáns és lelkesítő estéhez, amelyen több mint 6500 Scientologist és vendég gyűlt össze a Scientology lenyűgöző újévi ünnepségére.

A Shrine-t egy pillanat alatt ünnepi fényzuhatag és zene árasztotta el. A közönség talpra ugrott, és többet le sem ült a nyitó koncert alatt, amelyen nemzetközi művészek léptek fel.

David Miscavige elindítja a rendezvényt, hogy lezárjon egy példátlan évet, és 2024-ben elinduljon a határtalan jövő.

A levegő már eleve tele volt várakozással, és amikor David Miscavige, a Scientology vallás egyházi vezetője a színpadra lépett, a közönség eget verő üdvrivalgással fogadta. A teremben hosszasan visszhangzott a dübörgő ováció, amitől az egész estét az eget verő izgalom és a mély jelentőségteljesség hangulata járta át.

„A hagyományoknak megfelelően újévi rendezvényünk estéjén áttekintjük az LRH-technológia alkalmazásának különböző területeit” – kezdte David Miscavige. A közönség feszült érdeklődéssel hallgatta a lélegzetelállító esthez adott előzetest, amely után David Miscavige hozzátette: „Nemcsak az elmúlt évre koccintunk, hanem begyújtjuk a tömény rakéta-üzemanyagot, és lerepítjük az előadóterem tetejét, ahogy a 2024-es új évbe emelkedünk!”

Ezzel David Miscavige igazi Scientology-stílusban indította el az újévi ünnepséget, és mozgalmas történeteket mutatott be arról, hogy az Egyház milyen robbanásszerű növekedést ért el az elmúlt évben.

MEGÁLLÍTHATATLAN, VÉGTELEN TERJESZKEDÉS

A Scientology növekvő jelenlétének egyik mércéje rendkívül nyilvánvalóvá vált a világjárvány nyomán azonnal adott humanitárius kezdeményezések révén – ezek során egy önkéntesekből álló világméretű csapat gyűlt össze, amely 10 millió órányi feltétel nélküli segítséget nyújtott.

Válaszul a világ minden tájáról küldtek köszönetnyilvánításokat, többek között:

  • az Amerikai Vöröskereszt, „amiért rendkívüli együttérzésről és megingathatatlan elkötelezettségről tettek tanúbizonyságot”;
  • az Ausztrál Parlament „az önkénteseik elkötelezettségéért és erőfeszítéséért a válság idején”;
  • az Egyesült Királyság Alsóháza „annak elismeréséül, hogy erejükön felül teljesítettek”;
  • továbbá mindenféle más hatalmi pozíciókból érkeztek méltatások – több mint 3000 díj és elismerés egy jobb világ építéséért.
  • Eközben az Egyház a Scientology Networkön keresztül felemelte a világot, és elismeréseket kapott az általa készített műsorok és a társadalmi felelősségvállalás miatt – ez már több mint 130 szakmai díjat jelent.

    Ugyanakkor az online Scientology-univerzum kielégítette a vallás iránti rohamosan növekvő kíváncsiságot, és a látogatók kétpercenként iratkoztak be online tanfolyamra – ez elképesztő mennyiségű, 1,2 millió tanfolyamzárást eredményezett.

    Ám minden eddiginél nagyszerűbb jövőt jósol a 460 ezres szám – ugyanis ennyi négyzetméter építése van folyamatban, és mindez a duplájára fogja növelni a Scientology globális lábnyomát öt kontinensen.

    TECHNOLÓGIÁK, AMELYEK FELEMELIK A CIVILIZÁCIÓT

    Bár ez a hatalmas előkészítés megmutatta a Scientology egyre növekvő fizikai jelenlétét, David Miscavige ezután az Alapító, L. Ron Hubbard technológiáját alkalmazó eredmények kavalkádját mutatta be – ezzel példaértékű történetek bontakoztak ki, amelyek egytől egyig a társadalomjobbításra, a csoportok prosperitására és a szellemi fejlődés előmozdítására elkötelezett globális programok erejét illusztrálják.

    A Szövetség a Jobb Életért és Oktatásért (ABLE) olyan programokat futtat, amelyek a drogfogyasztást, az írástudatlanságot, az erkölcstelenséget és a bűnözést hivatottak kezelni.

  • Olaszországban, amely egy 30 milliárd dolláros drogkereskedelem hazája, és olyan ország, ahol egész Európában az egyik legmagasabb a függőség, egy 40 éves Narconon-múlttal rendelkező veterán ügyvezető új életet ad a függőknek LRH drogrehabilitációs technológiájával. Ez a története annak a hét Narconon-központból álló egyre bővülő hálózatnak, amelyek az olasz csizma teljes hosszát lefedik – és mindennap megmentenek egy újabb életet a függőségtől.
  • Hollandiában egy amszterdami székhelyű Alkalmazott Oktatástan-oktatói csoport L. Ron Hubbard tanulási technológiáját használta a holland nyelv természetéből fakadó oktatási akadályok leküzdésére. Mindössze 60 óra korrepetálás után az úgynevezett reménytelen tanulók közel 90%-a az országos átlag feletti teszteket ír. Ezt követően az Alkalmazott Oktatástan csapata az egész környéken növekedett, már nem kevesebb mint hat központja van – ezzel az országos korrepetálási központok legfelső 1%-ának soraiba emelkedett. És ekkor a pedagógusok elismerték a tanulási technológiáról, hogy olyan modellt képez, amellyel a hollandok egész tanulása felemelhető.
  • Az oregon állambeli Portlandben a világjárvány csúcsán a felszín alatt megbúvó szenvedélyek és előítéletek miatt több mint 100 egymást követő zavargás következett be – és eközben minden rekordot megdöntött egy erőszakos bűnözési hullám. Ám ekkor belépett a képbe a város Scientology-egyháza, és kipostázott közel 44 000 Az út a boldogsághoz füzetet a zavargás helyszíneire, és arra kérte a portlandieket, hogy éljenek együtt békében. És ekkor talán varázslat, talán véletlen egybeesés folytán a zavargások teljesen megszűntek. Az egyházi csapatok és közösségi csoportok az egész városban továbbra is együttműködtek a személyes füzetosztásban, és ennek során a belváros minden lakójának adtak belőle – ezt követően a bűnözés a világjárvány előtti szintek alá esett.
  • A Scientology-vállalkozások Nemzetközi Intézete (WISE) L. Ron Hubbard adminisztrációs technológiáját (admintech) terjeszti, amely a csoportok túléléséhez és virágzásához szükséges.

  • Ausztráliából érkezett egy impozáns ikerpár, akik családi építési vállalkozásuk harmadik generációs tulajdonosai. A cég az első 50 évében 4 városban volt jelen, de miután az ikrek 2019-ben a WISE tagjává váltak, mára nem kevesebb mint 13 városra bővítették a céget. A testvérek gyakorlatilag megháromszorozták a terjeszkedést a világjárvány során – közel 1000 lakást építettek, és ezzel újjáélesztették a nagy ausztrál álmot a leendő lakástulajdonosok számára.
  • Magyarországon, ahol a hazai piac szeretett háztartási márkáit a külföldi multinacionális cégek kiszorítják a piacról, egy WISE-tag vállalkozó eltökélte, hogy a magyar gyártású termékek révén lendíti fel a magyar gazdaságot. Megvett egy csaknem csődbe jutott háztartási és személyi ápolási termékgyártó céget, az Adminisztratív Technológiával újjáélesztette, és 350-szeresére növelte. De a világjárvány idején a vállalat még nagyobb fontosságra tett szert. Mivel a globális ellátási vonalak leálltak, és hirtelen nem lehetett árukat importálni, átállította a gyártósorokat, hogy kizárólag az ország legszükségesebb és legkeresettebb termékét gyártsa: fertőtlenítőszert. Ekkor hivatalosan „alapvető szolgáltatást nyújtó szereplő” kinevezést kapott, és végül több mint 5,5 millió liter fertőtlenítőszert adott az egész országnak – minden szupermarket, minden iskola és kórház számára. Így aztán a cége egyik díjat a másik után kapta – míg végül a Parlamentben találta magát, és megkapta az ország tekintélyes Érték és Minőség Nagydíját.
  • Végül pedig Dél-Amerika, ahol az ecuadori Hubbard College of Administrationnél (HCA) több mint 11 000 szakember végzett az LRH-admintech-tanfolyamokon. A HCA továbbá mindenféle vállalkozással végez konzultációt, a fűszerek és teák egyik legnagyobb gyártójától az egyik legnagyobb rágcsagyártó vállalatig, sőt a világ legnagyobb orchideaexportálójával is. Összességében a HCA Ecuador több mint 5000 kis- és középvállalkozáshoz juttatta el az adminisztrációs technológiát, amelyek az ország gazdasági bázisának 6%-át teszik ki – mindez pedig azt eredményezte, hogy a HCA az Elnöki Hivataltól kapott elismerést, amiért az ecuadori ipart a termelékenység új magasságaiba emelte.
  • A Hubbard Lelkészek Nemzetközi Egyházi Szövetsége (I HELP) és a Scientology Missziók Nemzetközi Szervezete (SMI) a Scientology-csoportok és -missziók világméretű mozgalma.

  • Tajvan, Tajcsung: példaértékű demonstrálásául annak, hogy milyen az, amikor úttörő Scientologistok egyre újabb kaput nyitnak a Hídhoz, egy apa-lánya duó megalapította a Felsőfokú Tudás csoportot, és így olyan jelenlétet értek el, amely egy ideális csoporthoz mérhető. Ebben az országban, ahol az ősi bölcsesség átengedte a terepet az anyagi sikernek, a csoport elkötelezte magát amellett, hogy gyakorlati tudást nyújtson, amely rendkívül szükséges a valódi boldogsághoz és prosperáláshoz. A Tajcsung egyik vezető csúcstechnológiai ipari parkjában található Felsőfokú Tudás a város szakembereinek körében terjeszti a Dianetics és a Scientology technológiáját – ez már arra sarkallt vezető tisztviselőket, hogy kijelentsék: „Önök egy jobb jövőt teremtenek a tajvani társadalom számára.”
  • Csehország: ebben az országban úttörő Scientologistok virágzó közössége dolgozik a nagy célon: egy teljes értékű ideális szervezet létrehozásán. Pontosan ebből a célból egy I HELP-tag elhatározta, hogy betoboroz egy teljes csapatot, hogy külföldön kiképződjenek aranykorbeli auditornak és tanfolyam-felügyelőnek. Ekkor megalakult egy vadonatúj Scientology-misszió, a Zbrojnická misszió Plzeňben. Ezután a misszió széltében-hosszában bevezető szolgáltatásokat kezdett nyújtani Csehország különböző városaiban, és ezzel párhuzamosan még több új kaput hozott létre a Híd felé – nem kevesebb mint 22 új cseh I HELP-csoportot és 4 új Scientology-missziót. Mindez aztán egy polgármesteri bejelentést váltott ki: „A Scientology jobb állapotba juttatja Csehországot.”
  • Olaszország, Modena: Amikor a világjárvány országos lezárásokat váltott ki, egy elkötelezett Scientologist elhatározta, hogy megragadja a lehetőséget arra, hogy létrehozzon egy új ideális missziót – megtervezte és felújította az összes missziós szolgáltatás helyiségeit. Alig értek véget a korlátozások, máris aláhullt a szalag a megnyitón. Mint ideális misszió nemcsak minden Scientology-szolgáltatást nyújtanak a Clear állapot eléréséhez, hanem az egész közösségben be is vezetnek az egyház által finanszírozott olyan humanitárius kezdeményezéseket, mint Az igazság a drogokról, Fiatalok az emberi jogokért, Az út a boldogsághoz és az önkéntes lelkészi katasztrófaelhárítás. Mostanáig 1 millió embert értek el kampányanyagokkal, ami a régió lakosságának 23%-a. Köszönetnyilvánításul egy regionális törvényhozó kijelentette: „Köszönjük, hogy olyan megoldásokat valósítanak meg, amelyek jobbá teszik a közösségünket.”
  • TISZTELGÉS AZOK ELŐTT, AKIK FELEMELNEK MÁSOKAT

    „Ezzel pedig elérkeztünk az újévi díjátadó ceremóniánkhoz, amikor is hagyományunkhoz híven elismerjük az Erő FSM-jeink mindenütt jelen lévő seregét” – jelentette be David Miscavige. Ezt követően rekordszámú, több mint 200 területi munkatárs lépett a színpadra, és mind kaptak egy-egy Erő-FSM-kitűzőt, amiért egy év alatt legalább 100 embernek segítettek elindulni és felmenni a teljes szabadság felé vezető Hídon. A díjátadó csúcsa hat elit FSM elismerése volt (még soha nem volt ennyi), akik közül mindegyik legalább 1000 embernek segített elindulni és felmenni a Hídon egyedül az elmúlt évben.

    INDULÁS A DICSŐSÉGES JÖVŐ FELÉ

    „Eljutunk az újévi áttekintés utolsó fejezetéhez, valamint a múltbeli történelem és a jövőbeli sors döntő jelentőségű találkozási pontjához.”

    Ezzel David Miscavige új ideális szervezetek felépítésének elkészültét jelentette be, amelyek megnyitóünnepsége 2024 első két hónapjára van betervezve:

  • A texasi Austinban, egy ideális org közvetlenül a Texasi Egyetem mellett, a város fő társadalmi folyosóján, amelynek közkeletű elnevezése „The Drag”.
  • A mexikói Del Vallében egy új ideális org 12 emelettel magasodik Mexikóváros egyik legélénkebb kulturális élettel rendelkező kerülete fölé.
  • Az Illinois-i Chicagóban egy új ideális org található a híres Chicago Loop nevű városrész területén egy helyreállított műemlék épületben, a Printer’s Row kerületben.
  • MEGHÍVÓ A SUPER BOWLRA

    „Most pedig zárjuk le az idei évet, és lépjünk át 2024-be, vagyis adjuk át az egész világnak szóló hagyományos újévi üdvözletünket.” – mondta David Miscavige. Ezzel bepillantást adott az 58. Super Bowlon bemutatandó Scientology-üzenetbe – ez egy határozott felhívás arra, hogy az emberek kielégítsék a kíváncsiságukat, és felfedezzék a választ arra a kérdésre, hogy Mi a Scientology?


    Az est utolsó üzenetében David Miscavige ezt mondta: „Most, hogy átkeltünk a bolygón, és megjártuk LRH technikai alkalmazásának minden szektorát, felfedve bolygószintű üzenetünket a holnapra, és új ideális orgokat nyitottunk az örökkévalóság számára, csak dőljetek hátra, és gondoljatok bele, hogy hol tartunk, és abba is, hogy minek vagytok a részesei! Mert ez egy időtlen pillanat a történelemben, és egy olyan történet, melyet örökké ismételnek majd.

    De addig is – az örökkévalóságig – járjon most tovább minden óra, mert ezennel beindult a visszaszámlálás a kilövéshez és egy örökre szóló évhez!”

    Ezzel a Shrine-ban hirtelen pazar látványosság vette kezdetét, fény, konfetti és ünnepi dal kíséretében – élő metaforaként a diadalmas és határok nélküli 2024-es év kezdetére!